Thursday, 24 January 2013

Hari Pertama untuk Pelapis

Jam 8.30 pagi kelihatan ramai pelapis angklung sudah hadir untuk menjalani latihan pertama mereka. Langsung diarahkan untuk membantu senior mereka untuk mengangkat peralatan angklung ke dalam dewan sekolah. 10 kali cis! CD tertinggal pula di rumah. terpaksa kembali semula ke rumah untuk mengambil cd selepas pintu dewan dibuka.
 
9.25 mesej dihantar kepada big boss....kerana belum sampainya lagi Labu...huuh, jangan marah Uncle Sam. Sementara menanti cd dipasang untuk diperdengarkan kepada pelapis angklung ini. Sebaik sahaja big boss tiba, bermulalah leteren dan sindiran dari big boss. Budak-budak senior cukup terasa tetapi masih boleh tertawa. Biasalah.....teguran dalam sindiran, ada banyak makna tu!
 

 
Seramai 23 orang akan menjadi pelapis untuk tahun 2013 ni, semuanya dari tingkatan 1. Sah....mereka menjadi ahli kelab angklung sehingga ke tingkatan 5. Pelajar-pelajar lain yang hendak menyertai kelab ini selepas tarikh 24 Januari 2013 tidak akan dilayan. Hahahahahaha....gila kuasa! Banyak ilmu yang diberikan pada anak-anak muda angklung hari ini. Macam-macam gaya ada sewaktu menggoyangkan angklung. Senior tukang gelak.....eleh, macam lah depa dulu tak buat....
 

 
Apa-apa pun terbaek dari mereka kerana menunjukkan komitmen dan disiplin yang bagus di awal-awal kehadiran. Bersemangat.....walaupun hari ini cuti sempena Maulidur Rasul, mereka dapat menghadirkan diri. Tahniah....untuk itu mereka dihiburkan dengan lagu Anak Kampung daripada senior mereka.
 

 

No comments:

Post a Comment