Sunday, 10 December 2017

Majlis Perkahwinan Aisyah dan Wafi

Akhirnya kami ke Bukit Aman setelah berjaya memecah benteng di IPD Shah Alam dan Kelang. Majlis perkahwinan rentetan persembahan kami di  majlis perkahwinan di SSAAS dua minggu yang lalu. Tempahan secara adhoc oleh pengantin perempuan.


Bertolak dengan van Pak Agus menuju ke Kuala Lumpur....kota yang penuh dengan cabaran dan harapan kata Malek Riduan. Uncle Sam sudah sedia menanti kami di pintu pagar masuk ke IPD Bukit Aman dan terus membawa kami ke mes pegawai. Mendengar arahan Uncle Sam untuk majlis yang akan dimulakan pada pukul 12.00 tengahari nanti dan kemudian bersiap-siap seperti biasa. Setelah selesai sesi makan-makan pula.

 


Menanti lagi........bosan juga. Macam-macam perkara dibuat untuk menghilangkan kebosanan. Ke tandas sudah entah yang ke berapa kali. Jam 1.30 pm maka bermulalah peranan kami mengiringi pengantin masuk dan kemudian disertai dengan persembahan di hadapan pengantin. Kami mengambil alih pula membuat persembahan seterusnya di dalam majlis tersebut. 

Hampir kepada tiga lagu terakhir.....anak-anak angklung mahu menari di tengah-tengah dewan. Kubiarkan sahaja. Mungkin mereka dah kebosanan  berdiri di bawah tiang...huhuhuhu. Kebetulan bos kepada pengantin sudah tiba. Jadi kami membuat persembahan di hadapan tetamu khas tersebut.


Selesaikan sahaja persembahan kami menghabiskan 2 buah lagu lagi dan kemudian menutup tirai persembahan dengan bergambar dengan sang mempelai dan makan sekali lagi. 


Anak-anak angklung sempat berselfie dengan di booth pengantin. Bersiap-siap untuk pulang dan kemudian bergerak ke Shah Alam. Perjalanan amat singkat kerana jalan tidak jem. Namun Pak Agus kutinggalkan apabila kami terpisah di tol. Jem pula di situ. Kutinggalkan pesanan di whatsapps untuk meneruskan perjalanan dan bertemu di sekolah nanti.

No comments:

Post a Comment