Sunday, 17 December 2017

FRF & MASB 20th Years Annivesary

Ke Kuala Lumpur hari ini menghala ke PNB Perdana Suite di Jalan Binjai. Pak Haji Ismail membawa kami hari ini. Alhamdulillah perjalanan ke sana mengambil masa 30 minit dan kami tidak menghadapi sebarang masalah. Terus sahaja menurunkan barang-barang di lobi hotel dan mengarahkan anak-anak angklung ke tingkat 4. Uncle Sam sudah menanti mereka di lobi. Sementara itu aku memakirkan kereta. Uncle Sam terus membuat rehearsal mengiringi VIP dan seterusnya kepada persembahan.

 

Majlis ulangtahun yang ke 20 FRF dan MASB. Apa makna singkatan tu? Entahlah ..... yang diberitahu semua yang ada dalam tu akauntan, kaki kira-kira.....walawey!


Jam 8.45 malam majlis bermula dengan mengiringi VIP ke dalam dewan. Kemudian diteruskan dengan persembahan satu lagu. Selepas ucapan kami hanya memainkan dua buah lagu sahaja dan kemudian majlis diteruskan dengan memotong kek. Semua aturcara hari ini dipendekkan oleh kerana big bos mereka kena bertolak balik awal di sebabkan oleh hal yang tertentu. 


Jam 9.30 malam majlis berakhir tetapi kami terpaksa menunggu sehingga semua VIP dan tetamu beredar baharulah kami boleh bergerak keluar dari dewan. Sementara menunggu kami makan kek dahulu.  Akhirnya jam 10.30 malam kami ulang ke Shah Alam. Persembahan yang singkat hari ini tetapi tetap lewat pulang seperti biasa. Inilah dunia seni......asam garamnya.

No comments:

Post a Comment