Saturday, 26 May 2018

Galaxy Annual Staff Dinner Gathering

Cikgu Siti Raxkina dapatkan job ni. Lama dah tapi ditangguhkan kepada hari  ini oleh sebab-sebab yang tertentu. Hari ini kawan Cikgu Siti yang katanya panggil abang Zul membantu kami membawa anak-anak angklung ke Global Business Center & Convention' Aku tak tahu jalan ke sana hanya menurut dari belakang sahaja. Alhamdulillah kami sampai mengikut waktu yang ditetapkan walaupun jem di beberapa tempat.

 
  
Mengarahkan anak-anak angklung bersiap-siap sementara kami  melihat pentas persembahan. Kemudian menyiapkan pentas dengan alatan dan seterusnya membuat sound check. Uncle Sam membantu dalam urusan ini.

  


6.30 petang kami memulakan persembahan. 5 buah lagu didendangkan sebagai pembuka bicara petang ini. Kemudian kami menunggu waktu berbuka puasa. Makanan dihidangkan di atas meja untuk kami....memang special sungguh! Meja juga terletak di hadapan pentas. Selesai semua kami memulakan sesi persembahan kedua selama 40 minit. Lagu terakhir ialah lagu Champa Muang Lao. Mereka berpuas hati dengan persembahan kami malah menguar-uarkan profil kelab kepada staf-staf mereka. 

  

Sebelum beredar anak-anak angklung mendapat sekotak kurma dan duit raya daripada pengarah Compony Galaxy. Sempat juga bergambar sebagai kenangan. Terima kasih daun keladi, nanti jemput kami lagi!

  

No comments:

Post a Comment