Sunday, 6 August 2017

Kejohanan Sukan Tahunan Kali Ke 22 SK Sri Kelana

6 Ogos 2017...kami menempatkan persembahan di Stadium Matshusita Panasonic Seksyen 21, Shah Alam. Berbekalkan 14 orang ahli senior dan membawa lagu yang dimedleykan iaitu Dikir Puteri dan My Heart Will Go On. 7.00 pagi kami sudah berada di stadium dan membuat rehearsal untuk persembahan serta memanaskan badan sebelum memulakan persembahan.


Kemudian kami bersiap-siap. Beg solek kami tak bawa jadi bahan solek Cikgu Siti Raxkina yang menjadi tumpuan beserta cerminnya sekali. Makan time! Breakfast roti dan air kotak sahaja pagi ini. Alhamdulillah, syukur untuk alas perut pagi ini.Lepak di tempat duduk sementara menanti waktu persembahan. Panas ang, ang....lit, lit kat orang Kedah nooo, namun kami setia menanti di tempat duduk. Ucapan demi ucapan diperdengarkan dan akhirnya ucapan perasmian yang kami nanti-nantikan.Sebaik sahaja ikrar sukan dibacakan kami membuat persiapan untuk persembahan dan memulakannya sebaik sahaja emcee mengumumkan setelah kami bersedia.
Selesai sahaja persembahan kami terus ke belakang, berkemas dan makan lagi. Nasi lemak dan air mineral pula. Selesai mengisi perut kami mula mengundurkan diri dari stadium dan pulang ke sekolah. Insyallah, kami akan hadiri sekali lagi untuk majlis yang lain untuk sekolah ini. Nantikan kemunculan kami dan jangan serik ya!No comments:

Post a Comment