Thursday, 12 January 2017

The 5th International Friendship & Cultural Camp

Hari terakhir di SKS 13 untuk majlis penutup. Membonceng bas SMT Kelang sekali lagi pagi ini bersama-sama dengan 23 orang anak-anak angklung.


Tiba di sekolah terus ke kantin dan bersiap-siap untuk majlis. Memakai samping dan bermekap bagai.Kali ini hanya anak-anak teruna sahaja dapatku rakamkan kenangan sebelum majlis bermula.


Pukul 9.00 pagi kami diarahkan memasuki dewan untuk majlis penutup. Very simple but nice place. Sempat berbua-bual dengan Guru Besar SKS 13 Puan Anis. Manis rupanya. Majlis diteruskan dan tibalah giliran kami memulakan persembahan bersama-sama adik-adik SKS 13.Kemudian kami menonton pula persembahan daripada murid-murid sekolah dari Korea yang datang berbengkel di sini selama 2 hari Mereka menari dan juga memainkan angklung. Dua lagu dipelajari dalm tempoh 2 jam. Kagumnya. Dengar dan lihatlah persembahan mereka.

Selesai persembahan kami mengambil kesempatan bergambar dengan semua peserta majlis.Majlis diakhiri dengan penyampaian hadiah dan cenderemata penghargaan diambil oleh Puan Elsa Majmiza Murad Khan sebagai wakil Kelab Angklung Wariseni sementara Encik Sam Mat Kous daripada Wariseni Budaya.Ke kantin kami seterusnya sebelum pulang  ke sekolah dan menguruskan hal-hal berkaitan. Terima kasih SKS 13 kerana berkolaborasi dengan kami.


No comments:

Post a Comment