Wednesday, 28 September 2016

Hari Kokurikulum SMK Taman Sri Muda

2 projek dilaksanakan pada hari ini. Membuat senamrobik dan menyaksikan majlis perasmian Hari Kokurikulum sebelum melaksanakan projek tersebut.Selesai sahaja majlis perasmian sambutan Hari Kokurilum kami memulakan projek kami bermain angklung secara marathon. Dimulakan dengan  lagu Inang Cina dan menggunakan kompang, kemudian kami mencuba pula bermain menggunakan jidur, angklung dan kompang. Bakat memang ada dalam diri anak-anak angklung. Mereka dapat bermain dengan baik walaupun baharu sahaja ditunjuk ajar oleh Uncle Sam semalam.

Puan Nuriham, Puan Premlah dan Puan Norhidayah join kami buat seketika untuk menghavockan suasana sekolah pada hari ini. Tak lama kemudian kutinggalkan anak-anak angklung sebentar untuk membeli cat. Rupa-rupanya ayahanda join mereka semasa ketiadaan aku. 

Aktiviti pertama selesai kami maju pula kepada aktiviti kedua iaitu mengecat dinding tembok banner kelab. Puan Elsa incharge hari ini.
Tugasan mengecat diserahkan kepada Puan Elsa sementara aku menyusun atur pasu bunga dan merumput serta menanam pokok bunga semula di bahagian depan tembok. Walau bagaimanapun tugasan ini tidak dapat diselesaikan kerana cat lambat kering. Akan bersambung esok. Bunga dan tanah pun masih belum dibeli. Semua....esok. Sekian!

No comments:

Post a Comment