Saturday, 25 June 2016

Salam Aidilfitri di The Garden (Siri Jelajah Angklung 1Malaysia 2016)

Memulakan perjalanan 1 jam lewat dari waktu yang ditetapkan. Alahamdulillah perjalanan tidaklah terlalu menyesakkan dada hari ini. Kereta diparkir  valet. Huh.....best nyer. Tempat persembahan kami tidak jauh dari pintu masuk utama mall ini. Dari mana tah datangnya troli tetiba ada. Bolehlah digunakan untuk melatakkan barang- barang kami ni. Nampaklah kemas sikit. Terus mengarahkan anak-anak angklung membuat persiapan dan menukar pakaian.


Lepak dulu sebelum membuat persembahan. Ini sudah jadi kerja biasa maaa....Uncle Sam menyusun lagu-lagu yang akan dimainkan pada petang ini. Pilihan lagu yang tepat sudah semestinya agar penonton tidak bosan dan sentiasa ternanti-nantikan persembahan kami seterusnya.

Setiap persembahan mendapat tepukan gemuruh daripada para pendengar.yang menaikkan lagi semangat anak-anak angklung untuk terus mengayunkan angklung mereka. Mantap dan hebat persembahan mereka hari ini. Aku cukup-cukup puas hati! Syabas....teruskan persembahan yang sebegini untuk esok juga.No comments:

Post a Comment