Wednesday, 20 January 2016

Majlis Perkahwinan Dewan Perdana Keramat Mall (Siri Jelajah Angklung)

Pagi ini bertolak ke KL siri jelajah angklung meluaskan jangkauan. Menghiburkan tetamu yang diundang dalam majlis perkahwinan. Membuat latihan dan persiapan sebelum memulakan persembahan. Uncle Sam tak jemu-jemu menghulurkan bantuan dan panduan kepada anak-anak angklung. 


Kemudian bersedia untuk membuat sound check. Kami gunakan lagu Sam Smith untuk menguji bunyi angkllung yang paling tinggi nadanya iaitu 2"#. Makeup sikit dan memakai samping serta selimpang untuk tampak lagi gah dan bergaya.
Kemudian makan time. lapar dowh...tak sarapan dari pagi tadi ni.


Sesi bergambar depan dewan.


Kemudian bersedia untuk membuat persembahan tepat pada pukul 12.00 tengahari. Antara lagu yang dibawa Betapu Kucinta Padamu dan Mak Siti. Lagu-lagu yang banyak kami mainkan lagu yang dipopularkan oleh Allahyarham Tan Sri P.Ramlee. Memang sesuai sangat dimainkan dalam majlis ini.

Pukul 1.30 tenghari mengiringi pengantin masuk ke dalam dewan.
Nak keluar makan jap. Nanti sambung balik tulis...tak habis lagi ni...............Yeh aku kembali setelah mengisi perut di Restoran Lenggong Seksyen 20 tadi. Makan sup tulang...waduh hingga menjilat sudu deh.

Sambung semula cerita. Setelah acara merenjis tamat kami meraikan pengantin dengan lagu Bunga Rampai mengiringi mempelai ke maja makan beradap.

Persembahan berselang-seli dengan tarian. Memang best. Kami meneruskan persembahan dengan acara memotong kek. Kaulah Segalanya lagu pilihan lagu latar mengiringi pengantin ke meja kek.


Acara diteruskan lagi dan kami meneruskan persembahan. Setelah bergambar bersama-sama mempelai kami menutup tirai persembahan dengan memainkan lagu medley sekali lagi. Terima kasih kerana menjemput kami. Next time jangan lupa panggil kami lagi. Harap semuanya terhibur.

No comments:

Post a Comment