Saturday, 31 January 2015

Temasya Selangor 15

Bertolak ke SACC pada pukul 1.45 petang seperti yang dirancang. Perjalanan terpecah kepada dua oleh kerana Encik Agus perlu bergegas pulang untuk menghantar murid lain ke sekolah selepas menghantar anak-anak angklung ke SACC. Mujurlah kami dibenarkan memakirkan kereta di basement mall. Tenang hati memikirkan kenderaan selamat. Uncle Sam belanja kami minum teh o ais limau kat Restoran Only Mee di SACC Mall.Puas minum mula bergegas untuk mengambil barang di dalam kereta dan menyiapkan alatan untuk persembahan. Masih lagi krew yang sama dan masalah yang sama. Nasib baik kami bawa PA System sendiri. Boleh la juga ditalakan lagu-lagu untuk didendangkan. Kami main ikut suka hati kami....habis 5 buah lagu kami rehat 15 minit. Uncle Sam mula tertanya-tanya mengapa. Jawapan ringkas....krew tu kata jangan terus main...rehat sekejap sekejap....kan....kan....kan....


Habislah 15 lagu kami dendangkan petang itu sehingga pukul 7.00 malam. berehat sebentar bersama Kit Kat!
8.15 malam mula bersiap untuk memulakan persembahan. Dikatakan MB Selangor akan merasmikan temasya dan melawat booth-booth yang ada. Kami meneruskan persembahan demi persembahan. Hujan pun menurunkan air yang dah lama bertakung kat atas tu....mencurah-curah...namun kami teruskan jua mengayun angklung dengan lajunya.Makin lama semakin lemah dah tenaga budak-budak ni...jam sudah menunjukkan pukul 10.15...namun bayang si Labu tak nampak-nampak. Hujan kejap lebat kejap renyai...sesekali guruh dan halilintar sambar menyambar. Gerun juga kat bawah khemah ni. Last-last packing juga akhirnya. yahuuu.....sempat juga melihat persembahan bunga api.....maka terasmilah Temasya Selangor 15.....dan aku terpaksa memandu ke Kelang malam ini menghantar anak angklungku Ariff yang tinggal di sana. takkan nak suruh dia balik sendiri...Gila kau!

Apa-apa pun persembahan terbaek dari anak-anak angklungku sepanjang petang dan malam itu. Tahniah dan syabas pada kamu semua. Cikgu bangga dengan kamu semua!

No comments:

Post a Comment