Saturday, 31 January 2015

Majlis Perkahwinan Wassiq dan Nurul Bushro

Dah lama dah booking akhirnya tarikh yang dinanti-nantikan pun tiba. Mendapat  msg dari wassiq bertanyakan tentang kumpulan kami ...masih on atau tak ok... Berpandukan kepada Waze menuju ke rumah Wassiq di seksyen 18 Shah Alam. Dekat sahaja rupanya,.....hanya di belakang rumah yang pernah aku sewa biliknya dulu sewaktu baru berpindah ke Shah Alam dan mengajar di Sekolah Pendidikan Khas Vokasional Shah Alam dulu.

Terus membawa barang-barang dan berjumpa dengan tuan rumah. Menyusun alatan dan membuat rehearsal mengiringi pengantin ke meja makan beradap. Selepas itu acara makan beradap pula untuk kami.

Eh...ko amek aku punya angklung ya....?

Haa....lauk ni paling best!

Jajan daripada pengantin
Selepas makan lepak-lepak sekejap......12.30 tengahari bersedia untuk mengiringi pengantin ke khemah majlis. Sempoi jer pengantin ni...Selesai mengiringi pengantin...bersedia untuk memulakan majlis persembahan. Pada mulanya kami main di hadapan sebuah rumah. namun bila kurang kedengaran alunan angklung maka kami berpindah ke bahagian hadapan Emcee hari ini. Barulah jelas sedikit....walaupun panas kami teruskan jua demi Wassiq!
Selepas berhempas pulas di bawah terik mentari maka berakhirlah kesepuluh buah lagu yang kami dendangkan khas untuk wassiq n familinya. Semoga terhibur.....dan kami balik dulu ya selepas menghabiskan cendol dan bahulu sebalang dibawa lari.No comments:

Post a Comment