Thursday, 16 October 2014

IGEM 2014

Sekali lagi....kononnya nak membawa 18 orang anak-anak angklung untuk persembahan kali ini, malangnya kedua-dua beradik kembar ini tak sampai-sampai terpaksalah aku tinggalkan mereka. Destinasi kami ke Kuala Lumpur....jem...tajuk yang biasa dibibir kita. Untuk mengelakkan kami lewat dan tersangkut kat jem tanpa roti tu....Selamat Tinggal Bungaku kami dendangkan untuk Si Kembar. Maafkan kami....jeng, jeng, jeng.....maafkan kami!

Kami tiba ditempat parking kereta pukul 9.00 pagi. Setelah menyusun atur semula alatan kami terus menuju ke Dewan 5, KLCC. Jauh juga dari tempat parking kereta. Semua mata tertumpu pada kami sepanjang perjalanan kami ke dewan.  Menghubungi Cik Joan...untuk mendapat kebenaran masuk dewan dan inilah pas kami.


Bersiap-siap untuk membuat persembahan. Alatan disusun dan diatur dengan kemas. PA System diuji. Alhamdulillah semua berjalan lancar. Jurukamera kami Puan Elsa setia mengklik-klik butang kamera merakamkan aksi kami.Belum apa-apa pengunjung dah sibuk merakam sound check kami......Biarkalah mereka. Bergegas ke tandas setelah bersedia...konon lagi.....nak makan sarapan pagi. Belum sempat order....Cik Joan dah call panggil kami untuk bersedia dalam dewan. Katanya TPM dah OTW. Posing lagi!Tak lama kemudian TPM pun masuk...melawat booth satu dua kemudian menandatangani MOU. Acara merasmikan pun bermula. Sebaik sahaja belon dilepaskan....kami pun memainkan lagu Getaran Jiwa. Dikuti dengan lagu Bengawan Solo dan akhirnya Yek Liang Tai Piau Wo Te Sin. 

Tahniah anak-anak angklung dapat memainkan angklung dengan baik sekali. Terbaeklah! Terima kasih semua dan terima kasih kepada Cik Joan kerana berani menggunakan perkhidmatan kami.


No comments:

Post a Comment