Wednesday, 20 March 2013

Majlis Perkahwinan

Selepas berhempas-pulas mengeluarkan van dari tempat pakir.....kami menghalakan perjalanan ke Shah Alam.Van Pak Ariffin dan KIA berpecah dipertengahan jalan. No need to worry....insyallah semua akan selamat sampai. Kami tiba lebih awal dari Pak Ariffin. Setelah selesai berurusan dengan Pak Arffin pulang ke rumah sebentar untuk mengambil barangan yang tertinggal termasuklah fail persembahan untuk majlis perkahwinan nanti. Anak-anak angklung menanti di bangsal sekolah.
 
Dalam perjalanan ke sekolah singgah membeli air kelapa segar.....fuh, panas betul hari ni! Keropok lekor dan pisang goreng untuk mengalas perut sebelum ke rumah Pak Agos. Jam 1 petang menuju ke rumah Pak Agos, mencari pot yang sesuai untuk meletakkan alatan angklung. Anak-anak angklung diarahkan makan sebelum memulakan mainan angklung.
 
Arham, Amnan dan Ariff bertugas memasang stand dan menyediakan fail-fail berkaitan. Sementara menanti meneguk air sejuk segelas....memang haus. Sempat juga merakamkan aksi-aksi anak-anak angklung di bawah pokok mangga dengan DJ yang agak sihat! Hulahup....!
 
 
 
Pengantin dijangka tiba jam 1.30 tengahari. Sebaik sahaja selesai makan anak-anak angklung berkumpul di tempat yang tersedia menanti untuk persembahan. Tu dia...kompang dah berbunyi. Pengantin dah tiba......pengantin dah tiba!
 


Showtime! DJ dah mengumumkan persembahan kami akan dimulakan...eeheleh....tuanrumah dok tegur kompang lom habis main lagi. Apa laa....DJ ni, gelabah jew! Tapi dah dihebahkan persembahan nak dimulakan maka kami meneruskan persembahan. Lagu pertama kami....biasalah, Selamat Pengantin Baru diikuti dengan lagu Kaulah Segalanya, Kenanganku, Bugih Lamo dan diakhiri dengan lagu Anak Kampung sebab depa kata kawasan flat tu ramai orang Sabah.
 


Sekian persembahan kami yang tidak seberapanya ini. Terima kasih kepada tuan rumah membenarkan kami membuat onar di majlis perkahwinan anak mereka....hahahahahaha! Apa-apa pun hari ini kami bekpes kat London....lunch kat Dubai!
 
 
 

No comments:

Post a Comment