Sunday, 26 November 2017

Majlis Perkahwinan Fifi dan Jaffreen

Persiapan telah lama dibuat dan hari ini 26 November, persembahan angklung menggunakan penari buat pertama kalinya setelah 6 tahun penubuhannya. Latihan tarian telah diketua oleh abang Bardrul dan mereka telah berlatih selama beberapa minggu. Alhamdulillah, dapat mereka melakukan pergerakan tarian seperti yang diinginkan dalam latihan. Berbekalkan 17 orang pemain angklung dan 4 orang penari kami menuju ke Dewan Jubli Perak yang bertempat di Bangunan SSAAS. Jam 10.00 agi kami bertolak ke sana. Hujan gerimis....
Membuat persiapan dan perbincangan dengan emcee yang bertugas dan floor manager anak lelaki kepada tuan rumah. Setelah itu anak-anak angklung dan penari bersiap-siap dan makan sebelum pengantin tiba. 

  

Semasa menanti perubahan sekali lagi berlaku. Pengantin tak mahu turun naik pelamin banyak kali so depa tukar aturcara. Dimulakan dengan iringan ke pelamin dan terus memotong kek. Kemudian ke meja makan disertaikan dengan persembahan pertama angklung.
Berehat seketika menanti azan Zohor dan kemudian disambung dengan ucapan dan persembahan slide. Sebaik sahaja selesai persembahan kedua dipersembahkan. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar. Anak-anak angklung terus bergerak ke hadapan sebaik sahaja selesai persembahan dan bersedia untuk membuat persembahan seterusnya. Lama juga kami menanti ......30 minit berlalu dengan pantas. Persembahan terakhir kami diakhiri dengan lagu Poco Poco. Bersungguh-sungguh bebudak ni mempersembahkan alunan lagu dengan angklung. Setelah makan dan minum lebih kurang serta bergambar dengan pasangan mempelai kami pun pulang. Awan mendung menanda hari akan hujan dengan lebatnya. Berdoa agar Pak Agus tiba sebelum hujan membasahi bumi Shah Alam ini sekali lagi.Terima kasih kepada pasangan mempelai dan ibunya yang sudi menjemput kami. Semoga persembahan kami dapat menghiburkan para tetamu dan pengantin. 


No comments:

Post a Comment