Saturday, 25 March 2017

Hari Polis Yang ke 210 (2017)6.00 pagi sudah menanti Lambonghini yang akan membawa kami sekali lagi ke IPD Shah Alam. Tapi 45 minit setelah menanti baharu kami dapat naik kenderaan terpantas kami ke sana. Dilambung-lambung lagi kali ini dengan kelajuan yang sangat kami kagumi. Sesampai di sana kami terus menuju ke dewan. Ayahanda pun ada datang kerana mendapat jemputan dari pihak IPD. 


Menanti waktu persembahan kami memulakan aktiviti dengan bersarapan pagi. Sarapan pagi? Entahlah....makan makanan berat nasi putih beserta lauk-pauk, siap cendol songkok tinggi pun ada. 


Sempat bergambar dengan ayahanda jugak. Jumpa Cikgu Syazwani lagi.....wah, popular ek SMK Taman Sri Muda.


Persembahan dimulakan berselang-seli dengan Emcee. Berehat sebentar apabila majlis penyampaian sumbangan. Kelab juga mendapat sumbangan daripada seorang Dato. Terima kasih atas sumbangan ini. Dapat juga mengurangkan beban kami mengumpulkan dana untuk ke Bandung nanti. Alhamdulillah.
Majlis berakhir dan lagu terakhir yang kami dendangkan pagi ini adalah lagu Kaparinyo. Terima kasih atas usaha IPD Shah Alam dalam kolaborasi mengumpul dana kelab. Jasa anda amat kami hargai. 


No comments:

Post a Comment