Friday, 21 October 2016

Liku-liku ke Bukit Fraser

Excited? Yeah....sudah pasti. Tapi kena duduk exam dulu yer kekawan. Jadi pukul 10.00 pagi Chong memulakan majlis dulu dengan paper Moral di Bilik APD 1. Tak sampai 45 minit dan siap. Kuberikan masa padanya untuk mengulangkaji untuk paper seterusnya bersama-sama kawan-kawan yang lain di sini. Jam 11.30 pagi paper kedua dimulakan. Tingkatan 1 seramai 3 orang manakala tingkatan 2 seramai 9 orang. Masa yang diberikan 1 jam. Kebosanan aku menanti mereka semua menjawab soalan. Sempat aku menyiapkan dua skor lagu untuk angklung.Kuarantin di dalam Bilik APD sehingga pukul 2.00 petang. Segala gajet disimpan untuk keselamatan agar soklan tak kebocoran. Puas bebudak ni melayan diri dalam bilik ni. Ke bilik angklung jam 2.00 petang dan membuat persiapan terakhir untuk ke Bukit Fraser. 2.20 petang semua kuarahkan ke bangsal i-Think menanti Pak Agos. 2.45 petang dengan rasminya kami bertolak ke Pahang. Sempat singgah di Empangan Semenyih.
 Perjalanan kami sungguh berliku-liku  untuk sampai ke atas.
Jam 5.30 petang kami selamat sampai di pusat bandar Bukit Fraser. Alhamdulillah.


Checkin kat Shahzan Inn. Bebudak ni dapat dua bilik bersebelahan. No bilik mereka 111 dan 112. Kutinggalkan mereka untuk chekinkan Pak Agos pula di Puncak Inn yang terletak di hadapan Shahzan Inn. Berjanji dengan bebudak jam 6.30 petang turun ke bawah untuk membuat sedikit latihan.Pukul 8.30 malam kami makan malam di sini beramai-ramai bersama-sama dengan penari-penari dari Pulau Carey.
9.30 malam. Penat rasanya nak meneruskan latihan. Kuarahkan mereka berkemas dan kutinggalkan pesanan, jika mahu berjalan-jalan disekitar bandar...pergi beramai-ramai jangan gi sorang-sorang. Aku tak mampu nak meneman mereka. Dahlah drive sorang-sorang tadi. Mahu tido dulu beb. Gud nite. See u all 2morrow.

No comments:

Post a Comment