Sunday, 10 April 2016

IBFIM 3rd Certifications Award Ceremony (Siri Jelajah Angklung 1Malaysia 2016)

Bertolak dengan van Pak Ariffin hari ini pada pukul 7.00 pagi. Menuju ke Kuala Lumpur berpandukan Waze. Kejap ada kejap takde line membuatkan aku sesat barat...last-last Pan Ariffin yag menunjukkan jalan. Akhirnya kami tiba di lobi Hotel Istana. Kuturunkan anak-anak angklungku dan kuarahkan mereka tunggu sementara aku memakir kereta di basement hotel. Terus mencari Uncle Sam dan bersedia untuk membuat persembahan. Apa-apa pun kami breakfast dulu.
Lepak dan lepak lagi sebelum kami makan tengahari pula. Alhamdulillah hari ini anak-anak angklungku makan di hotel 5 bintang. Macam-macam tempat kami dah makan dari tepi jalan hinggalah di tempat-tempat mewah seperti ini. Ada yang sedap ada yang kureng....dan ada juga yang menyakitkan hati. Asam garam yang perlu ditempuhi dalam dunia seni ini.Pukul 2.00 petang akhirnya kami dapat membuat persembahan setelah YB Tun DR Mahathir menutup majlis dengan ucapan yang sungguh bermakna kepada para peserta majlis. Kesemua lagu yang didendangkan adalah lagu-lagu medley.


Menikmati minum petang sebelum pulang ke Shah Alam. Ok bye bye Hotel Istana.....insyallah kita akan bertemu di lain hari untuk event yang lain pula.


3 comments:

  1. Terima kasih. Persembahan yang bertenaga dan mendapat pujian hadirin yang hadir.

    ReplyDelete
  2. Terima kasih. Persembahan yang bertenaga dan mendapat pujian hadirin yang hadir.

    ReplyDelete
  3. TQ.....gembira mendengar komen yang membina.

    ReplyDelete