Sunday, 14 December 2014

Kolaborasi dan Santai

Jam 8.00 pagi bertolak ke Melaka. Program kali ini kami akan membuat persembahan di Umbai dan Banda Hilir Melaka bersama-sama ahli kelab angklung Rumah Kebajikan Tun Abdul Aziz Melaka. Tepat jam 10.45 pagi setelah berhenti mengejut di dua tempat rehat untuk membuang apa-apa yang patut...kami tiba d rumah tersebut.


Terkucil lagi apabila tiba di kawasan sekolah. Uncle Sam mengarahkan alatan dikeluarkan untuk memulakan latihan bersama-sama ahli kelab angklung sekolah tersebut. Taklimat turut diberikan oleh Uncle Sam sebagai panduan kepada mereka semasa membuat latihan dan semasa persembahan nanti.
Sebaik sahaja tamat latihan kami pun menjamu selera dengan makanan yang telah disediakan oleh pihak sekolah. Ayam masak lemak cili api dan sayur bayam. Alhamdulillah.Jam 2.00 petang bertolak ke Kampung Morten mencari tempat tinggal. Setelah berkemas lebih kurang dan menyalin pakaian kami menuju ke muzium yang terletak di tengah-tengah pusat bandar Melaka untuk membuat persembahan santai. Setelah tawaf satu pusingan baharu kami dapat memarkirkan kereta di tempat khas. Terus membawa alatan ke tempat yang dijanjikan dan bersiap-siap untuk membuat persembahan.Kami turut membuat persembahan bersama anak-anak dari Rumah Kebajikan Tun Abdul Aziz Durian Daun Melaka.Ramai juga pengunjung melihat persembahan kami dan mengambil gambar kami semasa persembahan. Kami juga turut tidak ketinggalan bergambar dengan penduduk setempat.Sebelum pulang...posing lagi!
No comments:

Post a Comment