Sunday, 16 November 2014

Lambaian Seni Morib

Jemputan mengejut ke persembahan santai di Pantai Morib. Latihan dibuat serta-merta untuk anak-anak angklung mengingati semula semua lagu-lagu yang telah dipelajari. Jam 3.00 petang 15 November Pak Ariffin sudah sedia menanti untuk membawa kami ke sana. Perjalanan hanya mengambil masa satu jam sahaja dari seksyen 25 ni....menempuhi 2 tol. Sempat juga menunjukkan rumah pemain bandminton negara Misbun Sidek kepada anak-anak angklung di Banting. Sesampai di pantai Morib Uncle Sam dihubungi. Macam takde apa-apa jer.....lenggang jer kawasan pantai ni.Kami lepak-lepak dulu minum air dan makan kentang goreng. Sempat juga berposing.


5.00 petang kami mula memunggah barang-barang untuk memulakan persembahan. Awan hitam berarak....hujan mulai turun. Nampaknya persembahan kami di bawah khemah la petang ni nampak gayanya.Hujan beredar dengan segera dan kami sekali lagi memunggah alatan ke pentas kecil yang ada dan memulakan persembahan untuk menarik pengunjung yang datang ke pantai Morib ni.
Selesai bab 1.....anak-anak angklung diberikan peluang untuk melihat persekitaran pantai Morib dan inilah hasinya.
Selesai menunaikan solat Maghrib di surau yang berdekatan ....anak-anak angklung mula menjamu selera. Makan di tepi pantai dan di atas pentas lagi!Jam 9.30 malam memulakan persembahan sesi kedua. Mula-mula ingat tak ramai orang.....ada juga rupanya.
Diakhir persembahan kami bergambar beramai-ramai. Terima kasih semua atas kerjasama yang diberikan.No comments:

Post a Comment