Tuesday, 16 April 2013

Majlis Persaraan Puan Haslina

Jam 4.30 petang pada 15 April 2013, hari Isnin anak-anak angklung yang terlibat dalam persembahan telah bersiap sedia di dalam dewan. Latihan dibuat untu memastikan anak-anak angklung yang baharu dapat memainkan angkung dengan baik bersama abang dan kakak senior yang lain. 5.40 petang alatan disusun di Dataran Kejat, tapak perhimpunan rasmi sekolah. Terbiasa dengan LEPAK....bertenggek kat tepi tembok cam orang kena halau jer!Majlis dimulakan dengan dua orang juruacara memulakan bicara dan menjemput Puan Haslina yang diiringi bersama dua orang dayang yang terpilih untuk ke pentas. Langkah Puan Haslina diraikan bersama dengan ayunan angklung sambutan.

Setelah cenderahati dan ucapan disampaikan maka sebuah lagu ditujukan khas untuk Puan Haslina yang bertajuk My Way.

Majlis berakhir dengan Puan Haslina diiringi ke kenderaan beliau dan para guru berbaris untuk bersalaman dengannya. Lagu Bertemu dan Berpisah dimainkan sepanjang aksi ini berlangsung.
Apa-apa pun selamat bersara Puan Haslina, setiap titik peluh telah terbalas dengan kejayaan anak-anak didikmu. Aku pong tumpang dua-dua kali bergambar sama!No comments:

Post a Comment