Sunday, 25 November 2012

Majalah YEZZ

Pagi-pagi sudah ke Stadium Malawati Shah Alam untuk membeli barang basah stok seminggu. Semasa bersarapan di Bistro Al-Ali, teringat untuk membeli majalah YEZZ keluaran Disember 2012 dan gam gajah untuk melekatkan book stand holder yang patah (angklung patah, kalau fail boleh patah pun agaknya patah jugak.....siapa nak gantia ek?). Menghalakan stereng kereta ke Seksyen 2 Shah Alam. Dua kedai diserbu....majalah YEZZ tiada dalam simpanan. Hanya dapat membeli gam gajah sahaja.
 
Terus pulang ke rumah dan  berkemas. Berguling-guling menyiapkan kerja-kerja sekolah. Main game di ipad....bosan! Goreng pisang pula....makan....kenyanglah pulak...alhamdulillah! Last-last ajak Little One ke Komplek PKNS untuk mencari majalah. Punyalah panas di luar sana tu. Aircond kereta Satriaku pun kalah. Macam duduk dalam oven.
 
Kereta dipakir. Terus menuju ke komplek dan mencari kedai menjual majalah dan suratkhabar. Mata liar mencari. Jeng....jeng....jeng....nampak dah. Disambar dan dibuka helai demi helai. Yessss....ada cerita tentang kami. Duit dihulurkan dan majalah menjadi milikku....hahahahahaha kau milikku! Hantar sms pada Encik Sam. Berita gembira tidak boleh disenyap-senyapkan, betul tak? Inilah hasil carianku tadi.......
 
 
 

No comments:

Post a Comment