Saturday, 30 June 2012

Jaya Jusco Bukit Raja

Mendapat panggilan dari bos.....hendak membawa kami ke Jusco Bukit Raja untuk diperkenalkan kepada Jabatan Kebudayaan Negeri Selangor. Puan Mahani dimaklumkan tentang perkara tersebut dan beliau bersetuju dan berpesan agar perjalanan diuruskan untuk keselamatan anak-anak murid. Cikgu garu kepala lagi. Mentol menyala tiba-tiba atas kepala.....ya, mak Hakim. Alhamdulillah beliau bersetuju membantu kami untuk ke sana.

Jam 3.15 petang, 29 Jun 2012 kami bertolak dari sekolah dengan menaiki kenderaan cikgu Malisa, cikgu Norazlena dan emak Hakim. Ini merupakan persembahan kami di akhir bulan Jun, berlaku di Jusco. Lagu-lagu yang dimainkan hanya melibatkan penggunaan minus one sahaja....so hanya 4 lagu yang akan didendangkan.

Jam 3.40 kami tiba dilobi Jusco. Pentas telah tersedia. Staf pementasan telah memberikan sedikit maklumat dan kami melepaskan anak-anak buat sementara di Jusco dan mengarahkan mereka untuk berkumpul semula pada pukul 4.30 untuk membuat sound check.

Cikgu? makan dulu di McDonald. Layan tekak sekejap. Angeline dan Hanim tiba menghulurkan leher....hahahaha diarahkan untuk mengambil angklung dalam kereta. 4.30 petang semua telah berkumpul di tengah lobi Jusco. Erm...ada benda yang menjadi tarikan mereka sementara menanti.
Tak lama kemudian boss memanggil kami untuk membuat sedikit latihan, sound check dan susunan di atas pentas.


Ok ok...good one!
Mereka terus menyambung aktiviti melukis dan bermain selepas latihan. Cikgu ambil kesempatan bergambar dengan daddy baru sementara cikgu Malisa mendodoikan anaknya yang sedang mengantuk.
Debaran agak kurang kali ni....pelik juga. Hohohohohoho....rupanya ada bala nak menimpa. Tengah depa bersedia untuk memainkan lagu Bengawan Solo tup tup...lagu klasik yang kedengaran. gelabah depa tukar skrip lagu. Huhuhu, haru biru aku tengok Aqashah yang jatuh kertasnya dua tiga kali. Pulak tu Yaswan berdiri tegak cam patung tak main angklung, Aqashah mula syok sendiri. Bercakap masa bermain pastu tu goyang tak sama dengan orang lain. Hampeh! Apa-apa pun terima sajalah. Buat post mortem after show ni. Bala pagi tadi berlarut hingga ke petang gamaknya.


Klip-klip persembahan akan diupload. Jadi tunggu ya. Log out!

                                                               Shanghai BeachNo comments:

Post a Comment