Monday, 14 December 2015

Majlis Perkahwinan Kembar

Kami akan mengiringi dua pasangan pengantin ke mempelai. Bukan kemabr seiras tetapu dua pasangan pengantin ya! Tapi kali ini aku tak dapat bercerita banyak sebab DJ yang bertugas pada hari ini cukup aku tak berkenan membuatkan aku terpaksa menjaga musik latar sendiri. Oleh sebab itu tak dapat banyak klip aku aku dapat rakamkan. Tapi jadilah dan alhamdulillah semua berjalan dengan lancar. Uncle Sam banyak membantu pada hari ini. Tolong bawa budak, tolong cari van, tolong arrange aturcara....terima kasih banyak-banyak ya Uncle Sam.Seperti biasa makan tetap makan walau macamana sibuk pun. Sempat lagi bergambar di photobooth yang disediakan sambil menandatangani buku kenangan pengantin. 
Kemudian bersedia untuk memulakan persembahan. Kami agak tersorok sedikit dalam majlis ini. Hanya kedenganran melalui monitor speaker. Tempat persembahan memang cantik. Teduh dari hujan dan panas. Tak banyak yang dapat dirakam. Dengarkan ajelah.

Mengiringi pengantin pada pukul 2.00 petang. Sepatutnya jam 1.30 tengahari. Apakan daya pengantin gelabah. Semua aksesori pakaian entah mana letaknya menyebabkan lambat siapnya. Bukan apa...takut hujan turun pengantin tak dapat diiringi. Kesian pula kan. Sambutan hanya sekali...insyallah.Setelah selesai majlis merenjis oleh  keluarga utama kami memulakan persembahan angklung semula sehiinggalah hujan lebat menyebabkan kami berhenti awal sedikit. Air pun sudah mula mengalir ke arah anak-anak angklung. Bahaya tu....rosak angklung nanti. Jidur telah selamatku larikan lebih awal tadi. Thank you anak-anak angklung atas persembahan hari ini. You're the best!


No comments:

Post a Comment